De industriële stijl

Een stijl waar we van houden! Industrieel is een stijl met opvallende accenten zonder poespas. Dit geldt voor elk type industrieel ontwerp dat het decor van een individu vormt, zoals decoratieve meubelstukken, grote lampen, ijzeren trap, metalen kasten en kale bakstenen muren. Deze stijlkeuze benadrukt en doordrenkt een industrieel decor en design enorm.

De basis voor elke industriële stijl begint bij eenvoud, denk aan stoere kleuren als zwart, wit, grijs, armgroen en bruine tinten. Materialen zoals beton, klei en steen passen perfect in een industriële stijl en creëren een meer natuurlijke en grotere ruimte.

Als het gaat om het samenstellen van deze stijl, streef dan altijd naar de “natuurlijke” en “ruige” look, het is gedurfd en trouw aan de vorm van een industriële look. Je kunt echt niet fout gaan met deze stijl, want het is minimaal en simplistisch, houd altijd rekening met less = more.

Overdrijf het niet als het gaat om het combineren van kleuren en materialen, kijk wat werkt en past in de ruimte en kijk ook naar het soort industriële stijl waar je voor gaat. Afwisseling is de sleutel, dus denk meer na over de soorten meubels, de textuur en het ontwerp van de ruimte die wordt gebruikt. Wees niet bang om koele kleuren te gebruiken met minimalistische en simplistische meubels, het zal geen koude sfeer creëren als de verlichting perfect is, er zijn zoveel verschillende soorten industriële verlichting. Denk hierbij aan grote en robuuste lampen zoals fabriekslampen die aan als industriële plafondlampen opgehangen kunnen worden, dit soort lampen zijn door hun robuuste en stoere uitstraling direct een statement-maker maar geven ook een uitnodigend en sfeervol licht als ze branden. Stevige en onbewerkte metalen lampen met ketting- of touw ophangkabels maken de algehele look van de industriële stijl compleet. De industriële plafondlampen zijn ontzettend populair.

De industriële plafondlamp behoort vaak tot de basisverlichting van een woning, bijna iedereen heeft er wel één in huis hangen. In tegenstelling tot hanglampen, worden plafondlampen direct aan het plafond bevestigd. Als de opening van de lamp naar het plafond wijst, weerkaatst het licht tegen het plafond aan en schijnt het diffuus de ruimte in. Als de opening van de lamp aan de onderkant bevestigd is, wordt de ruimte globaal verlicht. Wanneer de opening aan de onderkant van de lamp zit, wordt vaak een groot gedeelte van de ruimte verlicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *