Deze vragen stel je jezelf voordat je rolluiken gaat kopen

Steeds meer huizen worden ervan voorzien: rolluiken. Ze hebben dan ook meerdere prettige functies en zijn het overwegen meer dan waard. En ben je dit al aan het doen? Dan zijn er waarschijnlijk een aantal vragen die in je hoofd zitten. Hoe pak je het rolluiken kopen aan? Wat zijn de zaken waarover je moet nadenken? Misschien ben je wel op zoek naar een aanbieder van rolluiken in Breda en omgeving. Waar begin je en hoe ga je verder? Met deze tips helpen we je op weg bij je zoektocht. 

Vraag meerdere offertes bij verschillende aanbieders aan


Ten eerste is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Zo krijg je niet alleen een beter beeld van de prijzen in de markt, maar biedt het je ook een goede onderhandelingspositie. De ene aanbieder zal daar bovendien gevoeliger voor zijn dan de andere. Voordat je offertes gaat aanvragen is het echter verstandig om zelf in de materie te duiken en te bedenken: waar moeten mijn rolluiken aan voldoen? Wat zijn mijn eisen en waar heb ik ze ook helemaal níet voor nodig? Dat maakt de uiteindelijke keuze een stuk gemakkelijker.

Welke functie verlang jij van de rolluiken voor jouw woning?


Vraag één gaat over de functie van de rolluiken voor jouw woning. Misschien ben je je er niet eens van bewust dat er meer dan één functie ís, maar dat is wel degelijk het geval. Rolluiken zijn niet alleen verduisterend, maar kunnen ook zonwerend, inbraakwerend, geluidswerend, isolerend en/of privacybeschermend zijn. Afhankelijk van de functie wordt het type rolluik bepaald. Zo kun je voor een benedenverdieping bijvoorbeeld een inbraakwerende variant verlangen, maar is voor de eerste verdieping vooral privacybeschermend van belang. Dit maakt uit voor het type rolluik dat jouw woning nodig heeft.

Denk na over de specificaties die je belangrijk vindt


Daarnaast zijn de specificaties van belang. Aan welk formaat denk je en hoeveel plaatsen aan de buitenkant van je huis wil je van rolluiken voorzien? Gaat het zowel om boven als beneden of beperk je het tot één verdieping of één kant van het huis? Ook de stevigheid is van belang en bepaald mede de prijs. Deze hangt bovendien samen met de inbraakwerende functie van het rolluik. Wanneer je over al deze zaken nadenkt is het des te gemakkelijker om offertes te vergelijken. 

Bepaal van tevoren een budget of laat het afhangen van de verschillende specificaties

Daarnaast zijn het materiaal en de bediening van de rolluiken een belangrijk punt. Wil je een handbediende of elektrische variant? Dit maakt een groot verschil in de uitgave die je uiteindelijk doet. Ook het materiaal is hierbij van groot belang en hierin zijn diverse keuzes te maken. Al deze specificaties spelen een rol wanneer je offertes gaat aanvragen. Ook is het mogelijk om van tevoren je budget te bepalen en op basis daarvan de specificaties te bepalen. Neem deze punten in acht en kom beslagen ten ijs als je offertes aanvraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *