Dit zijn de beste producten om jouw woning veilig te maken

Een domotica in huis koppelt apparaten met elkaar zodat je ze kunt bedienen. Slimme speakers zijn een goed voorbeeld hiervan. Deze slimme speakers zijn bijvoorbeeld gekoppeld aan je tv, slimme verlichting of slimme thermostaat. Je kunt je slimme speaker dan een commando geven, zoals door bijvoorbeeld te beginnen met “Alexa” of “Hé Siri”, en de apparaten zullen hier dan op reageren.

 Als je van je huis een slim huis wilt maken, dan kan een domoticasysteem hierbij helpen. Er zijn veel merken op de markt, zoals Somfy, Google Home en Homey. Bij het kopen van een domotica is het belangrijk dat je weet wat het systeem wel en niet kan en met welke apparaten het systeem kan communiceren.

Waar moet je op letten?

Omdat er dus zoveel keuzes zijn uit allerlei merken en functies, wordt het maken van een keuze wat lastiger. Ieder systeem heeft namelijk zo zijn voor- en nadelen. Daarom moet je goed weten wat je wilt en wat jouw situatie is, zodat je je daarop kunt richten in je zoektocht.

Als je al wat slimme apparaten in huis hebt, dan is het heel belangrijk dat je weet of een domoticasysteem kan koppelen met de apparaten die je al hebt. Een andere keuze die belangrijk is om te maken is of je voor een bedraad of draadloos systeem gaat. Draadloze systemen zijn makkelijk te installeren, maar de draadloze signalen kunnen worden beïnvloed door storingen of gewoon zwak zijn. Bedraad daarentegen is veel betrouwbaarder en reageert vaak veel sneller en beter, maar het is moeilijker te installeren waardoor er vaker een installateur bij komt kijken, en het is alleen echt efficiënt wanneer je het laat installeren in een nieuwbouwhuis.Tot slot kan het handig zijn om na te denken over eventuele uitbreiding. Misschien wil je later bijvoorbeeld meer dan alleen slimme verlichting koppelen, zoals bijvoorbeeld je elektrisch rolgordijnen? Kijk of een systeem kan worden uitgebreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *