Het gebruik van visgraat vloeren

visgraat vloeren

Je hebt ze waarschijnlijk wel eens gezien op foto’s van statige oude Europese gebouwen: vloeren die scènes stelen, met de planken gerangschikt in een kenmerkende ‘V’-vorm visgraat vloeren. Misschien heb je jezelf afgevraagd of het mogelijk zou zijn om de look in je eigen huis opnieuw te creëren. Dan ben je bij een specialist aan het juiste adres. Er zijn zelfs fabrikanten die houten vloeren maken die speciaal zijn ontworpen om in een visgraat- of chevronpatroon te worden gelegd, dus je hoeft niets te zagen (behalve natuurlijk aan randen en hoeken).

visgraat vloeren

 Een vloer in verschillende materialen, kleuren en maten

 Hoewel visgraat vloeren van origine vaak terug te zien waren in royale ruimtes, zijn moderne bedrijven er vandaag de dag ook in geslaagd om deze textuur toe te voegen in kleine woningen. Er kunnen verschillende hardhoutsoorten worden gebruikt om een visgraatvloer te creëren, waaronder Red Oak, White Oak, Maple, Sapeli, Hickory en Walnut. De bekende houtnerf en kleur van ieder type hout voegen hun unieke toets toe aan het uiteindelijke ontwerpresultaat – White Oak staat bijvoorbeeld bekend om de rechte nerf met spinthout in en lichte kleur en licht tot donker hout in de kern. Hardhouten vloeren kunnen, met de juiste zorg, generaties lang meegaan.

visgraat vloeren

Het gebruik van twee of meer hardhoutsoorten

 Ontwerpers kiezen er vaak voor om twee of meer soorten hout met elkaar te combineren om op deze manier een opvallend contrast van houtnerven en van kleuren in moderne ruimtes te kunnen maximaliseren. Een plank in visgraat patroon kan ook worden aangepast met speciale randen om een gepersonaliseerde versie eenvoudig en snel te creëren. In ruimtes die bloot aan water worden gesteld, zoals badkamers en keukens, kunnen keramische of stenen tegels met een houtlook worden gerangschikt.