Hoe een lichtkoepel je leven beter kan maken

Lichtkoepel

Daglicht is gezond voor de mens en heeft veel invloed op het dagelijks leven. Zo is daglicht goed voor het humeur en voor de gezondheid. Wist je dat daglicht ook invloed heeft op je biologische klok? Wanneer u te weinig daglicht ziet, val je lastiger in slaap of heb je juist meer moeite met wakker worden. Een lichtkoepel kan je daarom helpen je leven een stuk aangenamer te maken.

Gezonder leven met een lichtkoepel

Ramen laten licht door. Dat is deels waar ze voor bedoeld zijn. Soms laten ze echter niet genoeg licht door en wordt een ruimte te donker of zelfs een beetje deprimerend. Dat is niet goed voor een mens en het is bovendien geen constructieve manier om je leven te leiden. Je hebt licht nodig om gelukkig te zijn. Maak die donkere ruimte daarom in een handomdraai gezelliger, warmer en vrolijker met een extra raam. Maar dan in het dak.

De lichtkoepel plaatsen

Lichtkoepel

Een lichtkoepel is in feite een soort dakraam, maar dan op een plat of heel licht hellend dak. Een dakraam zoals je het op zolders ziet, is vaak diagonaal geplaatst. Een lichtkoepel is echter bedoeld voor een plat dak en ligt dus volledig horizontaal. Daardoor is het bovendien gemakkelijker te plaatsen, zeker als er voorheen al een lichtkoepel op die plek heeft gezeten. Let op! Vraag wel altijd om advies als je een lichtkoepel gaat plaatsen bij een leverancier, zij hebben er het meeste verstand van en sturen je in de juiste richting.