Hoe maak je een terrasoverkapping schoon?

Terrasoverkapping

Veel mensen hebben het in hun huis goed voor elkaar. Met name als het gaat over de inrichting, de ruimtes, de meubels. Meestal alles wel aan kant. Het volgende punt van aandacht is dan vaak het buiten gebeuren. Mensen zitten graag buiten onder het genot van een kopje koffie. Het weer werkt helaas niet altijd mee. Zo kan een gezellige dag buiten worden verpest door een aanhoudende regenval of juist door een zengende hitte. Om dit soort zaken op te vangen kiezen mensen er vaker voor om een terrasoverkapping te installeren. De grootte en de materiaalkeuze hangen natuurlijk af van eigen inzicht, behoefte en smaak. Met een terrasoverkapping wordt buiten zitten een stuk aangenamer.

Terrasoverkapping

Maar hoe kun je een terrasoverkapping schoonmaken?

Het schoonmaken van de overkapping is op te delen in een aantal stappen. Begin sowieso altijd met de goten. Want daar kan zich in de loop der tijd veel vuil ophopen, zoals bladeren, takjes en mos. Als je goten niet regelmatig schoonmaakt kunnen ze verstopt raken en kunnen ze het water niet goed of helemaal niet meer afvoeren. Het verschilt per omgeving hoe hoog de frequentie moet zijn. Als je in een groene en bosrijke omgeving zit, dan zal de frequentie hoger liggen dan wanneer je in een stedelijk gebied woont.

Frame

Het volgende gedeelte dat kan worden schoongemaakt is het frame van de overkapping. Dit is qua tijd en inspanning het meest simpele gedeelte. Je kunt volstaan met een emmer met water en een doekje. Hiermee einig je simpelweg het hele frame. In de meeste gevallen is dit afdoende. Mocht er hardnekkige aanslagzijn, werk dan met heet wat ruit de kraan. Gebruik nooit een hogedrukreiniger of chemische middelen. Beide tasten de lak van het frame aan.

De overkapping

Dit is het meest bewerkelijke gedeelte van de schoonmaak. Het hangt natuurlijk ook af waarvan de overkapping is gemaakt. Daarnaast is de hoogte een extra complicatie. Je al toch op een ladder of andere verhoging moeten staan om er überhaupt bij te komen. Als deze obstakels eenmaal zijn overwonnen kan je volstaan met simpelweg een sopje in lauw tot warm water en een microvezel doek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *