Hoe maak je van je keuken je favoriete plek?

Een keuken is voor veel mensen alleen de plek waar ’s avonds gegeten wordt. De rest van de dag wordt deze kille, koude plek het liefst vermeden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en al helemaal niet nodig. Met deze tips maak je van je keuken de gezelligste plek in huis!

Let op het kleurenpalet 

Het zou je verbazen hoeveel kleuren doen voor de sfeer in de kamer. Hoe een pastelkleur fris staat en wit wat kil kan ogen, kan een warme kleur voor gezelligheid zorgen. Een keuken waarin warme kleuren zijn verwerkt, zoals oranje en rood, is meteen een stuk sfeervoller. Ook verlichting kan je keuken een enorme boost geven. Kies hierbij niet voor een veel te felle ledlamp, maar ga voor verschillende soorten lichtbronnen, zoals dimbare verlichting boven het aanrecht en warme sfeerverlichting boven de tafel.

Maak het persoonlijk

Een keuken hoeft er niet uit te zien alsof deze net uit een tijdschrift komt. Ja, een keuken moet schoon zijn, maar niet 100% smetvrij. Het is namelijk minder uitnodigend om op een plek te komen waar alles helemaal schoon is. Het is belangrijk dat het een persoonlijke plek is, je mag best kunnen zien dat er geleefd wordt. Ben daarom niet bang om leuke foto’s op te hangen. Een fotocollage op de koelkast is bijvoorbeeld juist super leuk! Ook een gave poster of een schilderij aan de muur kan je keuken tot leven laten komen. Dit is ook een leuke manier om te laten zien wie je bent! 

Gezellige tafel

Een tafel is de haard van de keuken, de plek waar gegeten, gewerkt, gekletst en gedronken wordt. Kies een tafel uit die past bij het formaat van jouw keuken. Dus niet een reuzentafel in een mini-keuken, of andersom. Zorg er ook voor dat er ruimte is op tafel om zo te gaan zitten. Je zult zien dat dit werkt en dat je keuken gaat leven.