Last van insecten in je huis? Deze 4 tips zullen je helpen

Insecten zullen zeker belangrijke dieren zijn, maar voor de mens zijn ze vrijwel bij uitstek irritant. Naast de mug, wiens steken kunnen leiden tot grote muggenbulten, veel jeuk en soms zelfs pijn is ook het geluid van andere insecten gewoon niet erg aangenaam. Sowieso vinden we het idee van insecten in huis gewoon niet al te prettig. 

Wij begrijpen dit natuurlijk maar al te goed. Daarom zullen we je in dit korte artikel een beetje op weg proberen te helpen. Hier volgen dan ook 4 tips die je zullen helpen bij het weren van insecten. 

De tips

Daar gaan we dan met onze tips. Laten we het eerst eens hebben over muggen. Heb je thuis veel last van muggen, dan kun je dit vrij gemakkelijk oplossen door het aanschaffen van bijvoorbeeld aan elektrisch anti-muggen spray. Deze apparaten sluit je gewoon aan op een stopcontact en deze verspreid dan zelf met enige regelmaat een stof die muggen zeer afstotelijk vinden. Een muggenspray is niet duur in de aanschaf en kan het probleem goed verhelpen. 

Maar toch is een muggenspray ook niet helemaal ideaal. Je hebt met een spray ook maar een beperkt bereik en houdt de muggen dan ook maar beperkt buiten. Het kopen van horren kan dan ook een betere oplossing bieden omdat horren die insecten buiten houden ervoor zorgen dat je huis mugvrij is. Horren die insecten buiten houden zijn daarnaast multifunctioneel omdat ze naast insecten ook pollen buiten houden. Het kopen van horren die insecten buiten houden is dan ook aan te raden voor hooikoorts patiënten.  

Daarnaast zijn er nog veel andere producten die je kan gebruiken om insecten te weren. Denk hierbij aan een spuitbus die vliegende insecten moet weren. Deze koop je bijna bij elke drogisterij. 

Ten slotte kun je natuurlijk ook nog overgaan tot handmatige maatregelen. De vliegenmepper houdt alleen wel kortstondig vliegen en muggen tegen, maar is geen optie voor de lange duur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *