Schitterend decoreren met een brocante spiegel

Een brocante spiegel is een uitstekend decorstuk dat met zijn unieke ontwerp en fascinerende energie in het middelpunt van de belangstelling moet staan. Het kan een heel groot stuk zijn, dat veel van de muurruimte opeist en geen ruimte laat voor ander muurdecor. Het kan ook een kleiner stuk zijn, maar niettemin een betoverende! De maatvoering is tenslotte niet het meest charmante kenmerk, het is de uitstraling en de upgrade van de ruimte.

De term ‘brocante’

Het is een interieurtrend die helemaal in is, en het doet ons denken aan een gezellig, charmant, nostalgisch interieur. Brocante is het Franse woord voor tweedehands. Misschien bezocht je al een brocante markt in Frankrijk, vol met spullen uit oma’s interieur. Maar een brocante spiegel betekent niet dat hij per sé oud moet zijn. Met verschillende verf -en krijttechnieken, kan een nieuw exemplaar een brocante look krijgen. Want wat zeker geldt voor echte, oude spiegels is dat door vocht en zuurstof het bovenste laagje is aangetast en zwarte vlekjes vertoond. Een brocante spiegel kan op maatgemaakt worden met de door u gekozen rand en hebben diverse ophangpunten.

Tips voor deze eyecatcher

Spiegels met unieke vormen zijn een geweldige manier om elke binnenruimte op te fleuren, of het nu de woonkamer of keuken is. Spiegels zijn niet alleen voor de badkamer en slaapkamer. Spiegels kunnen erg decoratief zijn, vooral als ze in opvallende vormen voorkomen.
Sowieso laten ze de ruimte groter lijken door hun reflectie.

Zo kan je een passpiegel zeker in een hall plaatsen. Je hoeft hem niet op te hangen, gewoon ietsje schuin tegen de wand gedecoreerd met manden of kamerplant. Voor wie een open haard heeft, dan is de schouw ook dit een uitgelezen plek om een brocante spiegel op te hangen. En wie een dressoir in de woonkamer heeft, kan een rechthoekige, brocante spiegel hangend erboven plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *