Snel overtollig water weghalen

Toolnation

Is je kelder ondergelopen met water, wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk weer leeg is om meer schade te voorkomen. Door gebruik te maken van waterpompen om het water weg te pompen voorkom je nog meer problemen, maar wat is het verschil tussen de verschillende pompen en wat kun je er allemaal mee doen? Het eerste wat belangrijk is bij een pomp is het vermogen, dit wordt in de meeste gevallen aangeduid met het aantal liters per uur wat de pomp kan verwerken.

Goed hanteerbare pomp

Wil je snel gebruik maken van waterpompen, omdat je vijver leeg moet in de tuin dan is een hanteerbare pomp wel een eis. Moet je met z’n tweeën de pomp op zijn plaats krijgen, is dit niet heel erg handig. Kijk ook hoe de pomp op de ondergrond staat, met het gebruik van voetjes zorg je ervoor dat de pomp stabieler staat en minder geluid maakt. Je kunt een pomp ook gebruiken om de tuin te sproeien, je hebt dan een besproeiingspomp nodig. Door de pomp aan te sluiten op de tuinslang kun je eenvoudig de tuin voorzien van water in de zomer.

Toolnation

Grondwater oppompen

Het is ook mogelijk met waterpompen om grondwater op te pompen en dat te gebruiken, hierbij is het van belang dat je weet hoeveel liter per uur er opgepompt kan worden. Kies wel voor een pomp die beveiligd is tegen drooglopen, dit betekent dat de pomp stopt met pompen als er geen water meer is. Ook een filter is een belangrijk detail, deze zorgt ervoor dat het vuil niet in het systeem komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *