Tips bij het kiezen van zonnepanelen installatie bedrijven

Zonnepanelen installatie

Steeds meer Nederlanders overwegen de installatie van zonnepanelen op het dak van hun woning. Kies voor zonnepanelen in combinatie met een elektrische warmtepomp voor het verwarmen van je woning, of ga voor zonnepanelen om je keukenapparatuur op groene stroom te laten werken. Zelf zonnepanelen installeren is vaak lastig. Kies daarom voor de hulp van een zonnepanelen installatie bedrijf. Bij het selecteren van zo’n partij zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. In dit artikel zetten we een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje. 


Zonnepanelen installatie

Garantie bij een professionele zonnepanelen installatie 

Vaak wordt er een garantie aangeboden bij de installatie van zonnepanelen door een professioneel bedrijf. Deze garantie heeft doorgaans een looptijd van 5 tot 10 jaar. Des te langer de garantie loopt, des te beter dit vanzelfsprekend is! Informeer ook naar verzekeringen die het bedrijf heeft afgesloten. Mocht het bedrijf gedurende de garantieperiode failliet gaan, dan ben je middels een door het bedrijf afgesloten verzekering goed gedekt. De garantie blijft ook na het faillissement van het bedrijf geldig. Een geruststellende gedachte!  

Zonnepanelen installatie

Verschillende soorten zonnepanelen 

Het aanbod aan zonnepanelen is de afgelopen jaren gegroeid. Dit maakt het bepaald niet makkelijker om een weloverwogen keuze te maken. Kies je voor zonnepanelen uit een poly- of monokristallijn? Welk rendement past het beste bij de plek waar je de zonnepanelen gebruikt? Op plekken met relatief weinig zonuren is een hoog rendement een verstandige keuze. Gebruik je de zonnepanelen echter op plekken met een groot aantal zonuren, dan is dit lang niet altijd noodzakelijk. Een iets lager rendement levert alsnog een hoge opbrengst op, zonder dat je een hele grote investering hoeft te doen vooraf. Een externe partij kan je adviseren over de meest geschikte zonnepanelen voor jouw woning. Vaak kan zo’n partij ook de zonnepanelen installatie voor je uitvoeren.