Tips voor de aanschaf van een eetbank

eetbank met hoek

Een van de grootste trends qua eetkamerinrichting is het kopen van een eetbank. Een eetbank met hoek geldt als een van populairste soorten eetbanken, die momenteel veel verkocht worden. Toch is het kopen van dé perfecte eetbank, al dan niet een eetbank met hoek, nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Je moet namelijk een aantal zaken goed in de gasten houden. In dit blog lees je wat de belangrijkste punten van aandacht zijn als je een eetbank wilt gaan kopen.

eetbank met hoek

Kijk naar de afmetingen van je eetbank en eettafel

Belangrijk tijdens het eten is dat je lekker kunt zitten, maar ook dat je voldoende ruimte om je heen hebt. Heb je een eettafel met losse stoelen, dan is dit vaak niet zo’n probleem, omdat je de stoelen gemakkelijk kunt verplaatsen. Wie een eetbank met hoek heeft gekocht, kan die bank niet zo 1 2 3 een stuk opzij schuiven. Zorg er daarom voor dat je goed uitmeet hoeveel ruimte je nodig hebt om lekker op de eetbank te kunnen zitten. Bepalend bij je keuze is allereerst de grootte van je eetkamer. Ten tweede is de omvang van je eettafel belangrijk bij de keuze voor een goede maat eetbank.

Het aantal en soort poten van de eetbank

Uiteraard is het cruciaal dat je kiest voor een sterke eetbank, die stabiel staat en voldoende draagkracht heeft. Zeker als je regelmatig met vooral volwassenen om tafel zit, is het daarom zaak om kritisch te kijken naar wat de eetbank qua gewicht kan hebben. Let hierbij ook op de poten van de eetbank: zijn deze gemaakt van sterk metaal, van massief hout of zien de poten er dun en instabiel uit?

Het aantal benodigde zitplekken

Een eetbank kopen is erg leuk. Maar als je kiest voor een eetbank met te weinig zitplekken, dan tempert dat natuurlijk de feestvreugde. Zorg ervoor dat je gaat voor een eetbank waar alle huisgenoten op kunnen zitten, met voldoende tussenruimte tussen iedereen in. Want tijdens het eten wil je niet hutjemutje op elkaar zitten. Er moet voldoende ruimte per persoon zijn voor een gezellige maaltijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *