Wat is een tuinkamer en waarom zijn ze zo populair?

tuinkamer

Steeds meer mensen willen hun tuin optimaal benutten. Dit doen ze door extra terras aan te leggen, een tuinhuis of zelfs een volledige tuinkamer bouwen. Maar wat is een tuinkamer nu precies? En waarom zou je er eentje willen? Dat lees je hier.

Diverse modellen

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer lijkt op een serre of veranda maar is het eigenlijk net niet. Een tuinkamer is ook een afgesloten ruimte, alleen maakt deze bouwkundig gezien geen onderdeel uit van een huis. Een tuinkamer is niet geïsoleerd en is daardoor veel transparanter en flexibeler uitgevoerd dan een traditionele serre. Je kunt de tuinkamer dan ook makkelijker installeren ook als de gevel van je woning niet geschikt is voor een serre. Hartstikke handig om langer te genieten van de seizoenen in je tuin!

Betaalbaar ten opzichte van andere opties

Omdat je met een tuinkamer eigenlijk je woning helemaal niet hoeft uit te bouwen ben je ook goedkoper uit. Die bouwkundige kosten die bespaar je natuurlijk. Bij een serre is dat nodig maar bij een tuinkamer dus niet. Deze staat immers los zoals we eerder hebben geleerd. Maar ook het systeem opzich is voordeliger dan een serre omdat er met andere profielen wordt gewerkt. Het glas is bovendien niet geïsoleerd wat het ook weer goedkoper maakt. 

Top kwaliteit

Andere opties

Is de tuinkamer toch niks voor jou? Er zijn meer dan genoeg andere opties. Denk aan de serre die we eerder al noemden maar ook de veranda is razend populair, net als de terrasoverkapping voor wie wat meer frisse lucht wil.