Wat voor bank kies jij?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe bank voor in je woonkamer kan dat een flinke zoektocht zijn. Een zoektocht waar je veel tijd in kan stoppen want het is meestal geen keuze die je iedere week maakt. Je koopt een bank immers voor de lange termijn. Maar er zijn honderden verschillende opties als het op een bank aankomt. Wat voor soort bank wil je en welke is het meest geschikt voor jouw woonkamer? Maar vooral: welke stof en welke kleur past er bij jou?

Er zijn veel elementen die je tegenkomt wanneer je op zoek bent naar een nieuw bankstel. En je nieuwe favoriete exemplaar moet wel bij jou en je huidige interieur passen. De eerste keuze waar je voor komt te staan is het soort bank.

Soorten banken

Wanneer je gaat kijken naar een nieuwe bank, vergeet dan niet de plaats op te meten waar de bank moet komen te staan. Je moet immers wel weten hoe groot je bank kan zijn, zodat die precies past in jouw woonkamer. Daarnaast is het belangrijk om te kijken hoeveel mensen er op de bank plaats moeten kunnen. Dus, hoe groot is de gezinssamenstelling van jouw huishouden. Wanneer je een groot gezin hebt is een U-bank of een leefhoek passend. Dit is een enorm grote bank waardoor er voor iedereen plek is op de bank. Wanneer je huishouden niet zo groot is, dan is een 2- en/of een 3-zits bank voldoende. Voor een speels effect kun je het bankstel combineren met een leuke fauteuil.

Afwerking

Als je het soort bank hebt bepaald en je weet zeker dat deze past in jouw woonkamer moet je favoriete exemplaar gaan uitzoeken. Stap is om te kijken naar jouw zitcomfort. Wat vind je het fijnste zitten. Tip: ga ook eens op de bank liggen, zodat je weet hoe dit voelt en bij je past. Daarnaast moet je gaan kijken of de gewenste bank te verkrijgen is in het materiaal en de kleur die jij voor ogen hebt. Wil je je bank bijvoorbeeld in een rustige kleur of wil je juist de bank als eyecatcher van je interieur door te kiezen voor een felle kleur? En ga wil je stoffen of een leren bank? Het moet passen bij jou en je interieur dus laat je vooral adviseren door de interieurstylisten.

Wil je graag advies over de juiste keuze van een bank. Kom dan naar Meubilex in Oisterwijk. De stylisten staan hier voor je klaar en samen kun je jouw favoriete bank samenstellen. Je hebt zelf de keuze uit de opstelling, afmeting, materiaal en kleur. Zo stel je zelf je eigen bank samen!