Wat zijn redelijke makelaarstarieven?

Als je een woning wilt verkopen, dan heb je hierbij eigenlijk gewoon een makelaar nodig. Vooraf wil je dan graag weten hoe hoog de makelaarstarieven zijn en wat je aan kosten kunt verwachten. Het is goed om te weten dat er best grote verschillen kunnen zitten in de tarieven van diverse kantoren. Daarom is het ook goed om makelaarstarieven te vergelijken. Daarnaast is het natuurlijk ook goed om van tevoren te weten wat gangbare tarieven zijn, zo voorkom je dat je veel meer betaalt dan nodig is. Ga dus niet met de eerste makelaar in zee die je tegenkomt, maar vergelijk verschillende makelaarskantoren met elkaar!

Hoogte van makelaarstarieven

Het verkopen van je woning via een makelaardij kost geld, zo eenvoudig is het gewoon. Je krijgt er ook veel voor terug, verkopen via een verkoopmakelaar levert jou veel voordelen op. Dat neemt niet weg dat jij natuurlijk niet graag teveel betaalt aan makelaarstarieven. Daarom is het goed om te weten welke kosten je ongeveer kunt verwachten. Veel makelaars werken met courtage, dit houdt in dat ze een percentage van de verkoopsom aan jou in rekening brengen. Een gangbaar percentage hiervoor is 1,5%. Hoe meer geld jouw woning oplevert, hoe hoger de makelaarskosten dan ook zullen zijn. Sommige kantoren werken echter met vaste makelaarstarieven, zij bieden vaste pakketten aan. Dit kan voordeliger zijn, afhankelijk van de totaalprijs die zij vragen en de diensten die er in het pakket opgenomen zijn. Ook dit kan weer per makelaardij verschillen. Natuurlijk zijn niet alleen de kosten belangrijk, je wilt er ook zeker van zijn dat je een goede makelaar in de arm neemt. Iemand die jouw woning goed in de markt kan zetten en een goede prijs voor jou onderhandelt. Makelaarstarieven vergelijken is daarom goed, maar vergeet ook niet de kwaliteit van het makelaarskantoor in jouw vergelijking mee te nemen!

Onderhandelen

Valt er nu nog wat te onderhandelen over de makelaarstarieven? Vaak wel, je kunt bijvoorbeeld prima laten weten dat je bij een concurrerende makelaar veel minder zou hoeven te betalen. Zo kun je de kosten voor jezelf misschien nog wat omlaag brengen. Maar dan moet je dus wel weten wat de verschillende makelaarskantoren vragen voor hun diensten. Dit kun je helaas meestal niet even op hun website opzoeken, maar je zult daarvoor offertes aan moeten vragen. Dit kun je eenvoudig doen via makelaarkosten.nl. Je vult op hun website een paar gegevens in:

  • jouw situatie
  • het soort woning dat je hebt
  • hoeveel kamers jouw huis heeft
  • wat het woonoppervlak is
  • je adresgegevens

makelaarkosten.nl stuurt dit dan door naar een aantal makelaars bij jou in de buurt en je krijgt van deze makelaardijen dan offertes toegestuurd. Zo zie je snel wat de makelaarstarieven bij de diverse kantoren zijn! Dit kun je niet alleen gebruiken om een voordelige makelaar uit te kiezen, maar je kunt de offertes van andere kantoren dus ook bij je onderhandelingen met je favoriete makelaar gebruiken. Wil jij weten waar je aan toe bent, wat gangbare makelaarstarieven zijn of wil je offertes opvragen? Ga dan naar makelaarkosten.nl, daar vind je veel informatie en kun je gemakkelijk offertes opvragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *