Zelf een beton cire tafel maken

Zorg dat de ondergrond van de tafel eerst star en hard voordat je de Beton Cire plaatst. Voor de voorbereiding geldt hoe strakker het tafelblad is, hoe beter en mooier het eindresultaat zal zijn. Verbindingen het liefst in verstek maken, goed en vol verlijmen, eventueel ook nog brads inschieten met een goede tacker. Zorg dat het hout elkaar goed raakt om een goede verlijming te garanderen. Gebruik zeker geen schroeven.

Als je een gladde M.D.F. ondergrond hebt hoef je niets meer te doen en kun je gelijk gaan smeren. Als je de ondergrond niet vertrouwd dan de tafel even goed schuren en even voorbehandelen met de epoxy schraaplaag , en eventueel instrooien met droog zand. De epoxy zal de tafel verstevigen en de naden vullen.

Het prepareren van de bodem

Bij buitengebruik altijd ook de onderkant even goed insmeren met de epoxy schraaplaag of de onderkant even goed in een buitenlak zetten. Maak voor buitengebruik uw tafelblad iets bol zodat er zeker geen water op blijft staan.

Aanbrengen van de Beton Cire

In het verf inzetvaatje doe je eerst wat resin, schep daar wat Beton Cire poeder bij. Meng dit met een garde en schroefmachine tot je een mooi papje hebt. Begin aan de zijkanten en zet met de hoekschop de kanten strak , gelijk met het bovenblad. Ben je helemaal rond geweest steek dan de bovenkant even schoon met een plamuurmes en smeer je de bovenkant. Breng de Beton Cire niet te dik aan , Beton Cire is niet om dikke lagen te smeren. Na 2 tot 4 uur is de eerste laag droog en kun je deze schuren en de tweede laag plaatsen. Als je schuurt krijg je straks een rustige Beton Cire tafel , als je niet schuurt krijg je veel meer schakeringen net alsof het een hele oude betonnen tafel is. De tweede laag maak je iets dunner aan. Doe wat resin in je mengbak en doe daar wat Beton Cire poeder bij. Maak het mengsel iets dunner dan de eerste laag. Net als bij de eerste laag plaats je eerst de zijkantjes. Doe dit in 4 keer. Spaan steeds de zijkant glad voordat je de volgende gaat doen. Je kan het hoekschopje nu ook weer gebruiken , let wel op , je krijgt dan veel schakeringen. Wil je een rustiger Beton Cire tafel dan zet je de hoeken gewoon scherp en die schuur je later weer rond. Als laatste de bovenkant smeren en weer laten drogen. Nu kun je de tafel schuren om hem af te werken en heb je een hippe beton cire tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *